Enzympreparaten en lactosevrije melk

Deel dit artikel:

Lactase is ook in tablet of druppelvorm verkrijgbaar om tijdens de maaltijd in te nemen of om melk voor consumptie lactosebeperkt te maken. Er zijn ook steeds meer lactosevrije melkproducten te koop. Zo kunnen ook mensen die lactose-intolerant zijn, zuivel gebruiken en profiteren van de voedingsstoffen die het levert zoals calcium voor de botten, eiwitten voor de spieren en vitamines B2 en B12 voor het zenuwstelsel.

Zelf lactosebeperkte melk maken

Bij de apotheek of via internet zijn enzympreparaten verkrijgbaar die van gewone melk een lactosebeperkte melk kunnen maken. Deze preparaten bevatten lactase, die de lactose in de melkproducten omzet.

Tabletten met lactase

Er zijn ook tabletten met lactase verkrijgbaar bij de apotheek, via internet en soms via een diëtist. Deze tabletten kunnen tijdens de maaltijd worden ingenomen om de lactose uit die maaltijd te verteren.

Lactosevrije melk

Tegenwoordig zijn in de supermarkt ook steeds meer lactosevrije melkproducten te koop. Tijdens de productie van deze lactosevrije producten wordt een groot deel van de lactose uit de melk gefilterd. Het restant wordt met behulp van lactase gesplitst.