Aankondiging symposium ‘De toekomst van darmgezondheid’ | donderdag 28 maart 2019

Deel dit artikel:

 

Diëtisten die hun kennis op het gebied van darmgezondheid willen opvijzelen opgelet! Op donderdag 28 maart komen de diagnose en behandeling van maag- en darmproblemen uitgebreid aan bod in het symposium ‘De toekomst van darmgezondheid’.

Darmgezondheid is een ‘hot’ onderwerp. Maag- en darmproblemen komen veelvuldig voor en zijn vaak reden voor een bezoek aan de diëtist. Bij zo’n 39% van de diëtisten zijn ‘maag- en darmproblemen’ de meest behandelde soort patiëntgroep of ziektebeeld. In 2016 was dat nog maar 24%, volgens de Grote Nieuws voor Diëtisten-enquête.

Op veler verzoek wordt daarom dit jaar het symposium van de Nederlandse Zuivel Organisatie* (NZO) gewijd aan darmgezondheid. Met uitmuntende sprekers en op een prachtige locatie: het congrescentrum Corpus in Oegstgeest.

De ‘keynote speaker’ dr. Berber Vlieg zal een presentatie geven over voeding en darmmicrobiota bij zuigelingen; hoe kun je allergieën voorkomen? Ook de oorzaken van maag- en darmproblemen bij veelvoorkomende ziektes worden besproken door Maag-Darm-Leverarts prof.dr. Ben Witteman.

Sprekers en locatie
De dagvoorzitter is een vertrouwd gezicht voor mensen die het zuivelsymposium eerder hebben bezocht: Joost Hoebink zal op 28 maart het programma in goede banen leiden. Dat programma wordt nog gecompleteerd en binnenkort zal bekend zijn wie de vierde spreker is. Onder de gerenommeerde sprekers van het symposium bevinden zich nu al bekende namen:

  • ‘Voeding, darmmicrobiota en allergiepreventie bij zuigelingen’
    Dr. Berber Vlieg, specialist in dieetbegeleiding bij voedselovergevoeligheid
  • ‘Microbioom en darmfunctionaliteit: wat verandert er bij ziekte?’
    Prof.dr. Ben Witteman, MDL-arts
  • Prof.dr.ir. Ger Rijkers, professor in Biomedical and Life Sciences

Kosten en accreditatie
Het symposium is gratis voor diëtisten en studenten. Voor diëtisten wordt accreditatie aangevraagd. Meer informatie over het symposium en het volledige programma vind je op www.zuivelsymposium.nl. Aanmelden voor het symposium kan via deze link.