Voeding Magazine is vernieuwd!

Deel dit artikel:

Veel lezers is het al opgevallen: de nieuwste Voeding Magazine heeft een nieuwe en frisse vormgeving. Het magazine heeft niet alleen een nieuw jasje en een nieuwe naam (zonder s tussen Voeding en Magazine), maar is ook inhoudelijk veranderd. Waar voorheen wetenschappelijke studies centraal stonden, wil Voeding Magazine nu een brug slaan tussen de voedingswetenschap en de praktijk van de diëtist.

spread VM 1 2016Het nieuwste nummer van Voeding Magazine staat vooral in het teken van de nieuwe Schijf van Vijf. In een interview geeft Astrid-Postma Smeets van het Voedingscentrum antwoord op vragen en licht ze de achtergronden toe van de Schijf van Vijf. Verder een interview met de hoogleraren prof.dr.ir. Edith Feskens en prof.dr.ir. Ellen Kampman van de vakgroep Humane Voeding van Wageningen Universiteit over de gezondheid van de Nederlander en hoe de diëtist kan worden ingezet om mensen gezonder te laten eten.

Ook productherformulering moet helpen mensen gezonder te laten eten. In de zuivelsector worden stappen gezet op het gebied van zout- en suikerreductie in zuivelproducten. In dit nummer het eerste deel over zoutreductie in Goudse kaas waardoor 22,2% minder zout in Goudse kaas zit dan in 2006.

Voeding Magazine wordt uitgegeven door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Daarom staat er in elk nummer relatief veel nieuws over zuivel. We streven ernaar deze informatie zo goed en objectief mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Voor wie?
Voeding Magazine is een gratis kwartaalmagazine voor diëtisten, voedingskundigen, huisartsen, praktijkondersteuners, gewichtsconsulenten en andere gezondheidszorgprofessionals.

nieuws-voeding_magazine_1-2016

Wilt u Voeding Magazine ook gratis ontvangen? Meld u aan!