Schoolmelk

Deel dit artikel:

Het Voedingscentrum adviseert voor kinderen bij voorkeur ongezoete dranken als water en melk. Ruim 2.000 basisscholen bieden (tegen betaling) gekoelde schoolmelk aan voor in de ochtendpauze of tijdens het overblijven.

Koele onderbreking

Heel Nederlands én lekker: een beker of pakje melk mee naar school voor tijdens het overblijven of de eerste ochtendpauze. Dat is een frisse onderbreking van een drukke dag vol nieuwe informatie. Sommige scholen hebben speciaal hiervoor koelkastjes, zodat de melk niet in een tas aan de kapstok hangt maar gekoeld bewaard kan worden gedurende de ochtend.

Altijd koude schoolmelk

Nog makkelijker dan zelf meegeven: schoolmelk. Veel basisscholen bieden dat aan voor in de ochtendpauze en tijdens de lunchpauze. Schoolmelk is altijd vers en gekoeld. De chauffeur die de schoolmelk levert, zet de melk namelijk meteen in de koelkast die aan de school ter beschikking is gesteld. Zo kunnen kinderen genieten van een lekkere, koele schoolmelk tijdens de pauze. Meer informatie staat op www.schoolmelk.nl.

Voedingsstoffen voor jonge kinderen

Tijdens de basisschool zijn kinderen flink in de groei en voor die groei zijn veel voedingsstoffen nodig. Een pakje schoolmelk van 200 ml levert jonge kinderen 20% van de ADH van calcium, 35% van de ADH van vitamine B2 en 45% van die van vitamine B12. Calcium hebben kinderen nodig voor een goede botgezondheid en vitamine B2 en B12 spelen een rol bij het zenuwstelsel.