Schoolmelk

Deel dit artikel:

Het Voedingscentrum adviseert voor kinderen bij voorkeur ongezoete dranken als water en halfvolle en magere melk. Sommige basisscholen bieden gekoelde halfvolle schoolmelk aan voor in de ochtendpauze of tijdens het overblijven.

Koele onderbreking

Heel Nederlands én lekker: een beker of pakje halfvolle melk mee naar school voor tijdens het overblijven of de eerste ochtendpauze. Dat is een frisse onderbreking van een drukke dag vol nieuwe informatie. Sommige scholen hebben speciaal hiervoor koelkastjes, zodat de melk niet in een tas aan de kapstok hangt maar gekoeld bewaard kan worden gedurende de ochtend.

Altijd koude schoolmelk

Nog makkelijker dan zelf meegeven: schoolmelk. Sommige basisscholen bieden halfvolle schoolmelk aan voor in de ochtendpauze en tijdens de lunchpauze. Zo kunnen kinderen genieten van een lekkere, koele schoolmelk tijdens de pauze. Meer informatie staat op www.schoolmelk.nl.

Voedingsstoffen voor jonge kinderen

Tijdens de basisschool zijn kinderen flink in de groei en voor die groei zijn veel voedingsstoffen nodig. Een pakje halfvolle schoolmelk van 200 ml levert kinderen van 4 tot 8 jaar 35% van de ADH van calcium, 26% van de ADH van vitamine B2 en 35% van die van vitamine B12. Calcium is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen en van belang voor het gebit. Vitaminen B2 en B12 ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel.