Zuivel voor topsporters

Deel dit artikel:

Met een gebalanceerde basisvoeding, bestaande uit onder andere groenten, fruit, graanproducten, vlees en zuivel, is het voor iedere sporter – ook voor topsporters – mogelijk voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Zuivel verdient prominente plek

Het dagmenu van een topsporter ziet er anders uit dan van een recreatieve sporter. De dagelijkse voedingsinname wordt bepaald door de intensiteit, het type sport en de frequentie van de inspanning in combinatie met rust. Toch gaat het zelfs bij extreem intensieve inspanning om een goede basisvoeding. Zuivel verdient daarin een belangrijke plek vanwege de hoge kwaliteit van de eiwitten. Melkeiwitten kunnen bijdragen aan spierherstel en prestatieverbetering.

Juiste balans

De juiste balans tussen bewegen en voeding zorgt voor betere sportprestaties, meer kracht, een beter uithoudingsvermogen en sneller herstel na inspanning. Voor sporters die minimaal 3 keer per week gedurende 1-2 uur trainen, kan het zinvol zijn naar een sportdiëtist te gaan voor een passend voedingsadvies. Denk aan voeding voor, tijdens of na de inspanning en voedingsaanpassingen om maagdarmproblemen te voorkomen.